DOCU/КЛУБ у гостях у Демократичної школи

29–30 червня відбулася Всеукраїнська конференція за результатами першого циклу програми «Демократична школа».

4 липня 2017

29–30 червня відбулася Всеукраїнська конференція за результатами першого циклу програми «Демократична школа», у межах якої була представлена й мережа кіноклубів Docudays UA.

 

Починаючи з березня 2016 року 32 школи з різних областей України за підтримки тренерів Програми реалізовували проекти й запроваджували комплекс заходів із демократизації навчально-виховного процесу, шкільної культури та врядування в школі, вивчення принципів демократії та прав людини на різних шкільних предметах, а також розбудови партнерських стосунків із батьками та громадою.

 

У конференції взяли участь близько 170 осіб – представники 32 шкіл, які були активними учасниками Програми впродовж 2016–2017 років (представники педколективу чи адміністрації школи, громади, учні та батьки з різних областей України), тренери й партнери Програми, а також запрошені гості та преса.

 

«Ми відходимо від штампів, якими прикривалися раніше, і починаємо залучати молодих людей до активного громадянського та суспільного життя. Молодь – це не наше майбутнє, вона наше сьогодення. І дуже важливо зараз їм показувати й давати інструменти, розповідати про відповідальність і дозволяти їм брати цю відповідальність на себе», – зауважив під час конференції заступник міністра молоді і спорту Олександр Ярема.

 

На конференції в рамках ярмарки успішних проектів, спрямованих на розвиток громадянських і соціальних компетентностей та вивчення прав людини в школі, був представлений проект DOCU/КЛУБ. Програмний директор Docudays UA Геннадій Кофман та програмна координаторка Docudays UA Вікторія Лещенко розповіли учасникам конференції про успіхи проекту та запропонували долучитися до мережі для подальшого розвитку в галузі забезпечення прав людини.

 

Конференцію проводив Європейський центр ім. Вергеланда в співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

 

 

Чільне фото з фб-сторінки Європейського Центру Вергеланда. Програма «Демократична школа» (автор - Максим Короденко)

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки