DOCU/КЛУБИ знову вирушили у мандрівку країною

13-го серпня стартує мандрівка проекту Тут і Зараз. Цього року наші #docuclub також долучаються до подорожей на схід та захід нашої країни!

10 серпня 2017

Фестивальний проект DOCU/КЛУБИ знову приєднується до мандрівки з «Тут і зараз». На схід та захід України наші модераторки вирушають з документальним кіно.

 

Ініціатива «Тут і Зараз», що поширює ідеї активного громадянства серед мешканців сходу та заходу нашої країни, уже другий рік поспіль запрошує молодь приєднатися до проекту. Цього року подорож триватиме з 13-го по 20-те серпня. У Східному турі братиме участь Марія Цип'ящук, модераторка рівненського кіноклубу Docudays UA «Права людини крізь обʼєктив». А до Західного туру приєднається дві учасниці: Тетяна Карпів, модераторка луцького кіноклубу Docudays UA при ВОГО «Волинський прес-клуб» та Анастасія Чорній, модераторка тернопільського кіноклубу Кіноклуб Docudays UA «MOV!E ON» при «Молодіжному центрі розвитку «МІСТ».

 

Дві команди по 25 волонтерів відправляться одночасно у два тури. Команда Східного туру відвідає селища Білокуракине в Луганській області, Щербинівку в Донецькій області та Шевченкове в Харківській області. Команда Західного туру подорожуватиме до селищ Бодаки в Тернопільській області, Голоби у Волинській області та Ходорів у Львівській області.

 

У селищах команди відновлюватимуть літній театр, зводитимуть спортивний майданчик, місця відпочинку для молоді в дендропарку, створюватимуть простір для молоді в бібліотеках і, звісно, дивитимуться документальне кіно. Зокрема, наші модераторки представлять дві повнометражні стрічки – «Це моя земля» Тамара Ерде та «Рожеві сарі» Кім Лонжинотто.

 

«Це моя земля» зображує кількох єврейських та арабських учителів упродовж навчального року й показує, як в освітніх системах Палестини та Ізраїлю викладають історію цих країн. А «Рожеві сарі» – фільм-вторгнення в життя незвичайної політичної активістки Сампти Пал.

 

Також у програмі три короткі історії – про один нічний автобус у Кремнієвій долині («Готель 22» Елізабет Ло), про те, як бразильський хлопчик захищав свій район («Ґабрієль повідомляє з чемпіонату світу» Ельс ван Дріль) та про чутливе з'єднання природи і дитинства («Лізо, ходи додому!» Оксани Бурая).

 

 

 

Чільне фото з офіційної фб-сторінки проекту «Тут і зараз»

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки