Конкурс #ecooko повертається!

Запрошуємо всіх охочих узяти участь у конкурсі #ecooko в Instagram, присвяченому екологічним проблемам в Україні.

17 жовтня 2017

У рамках Мандрівного Docudays UA запрошуємо всіх охочих узяти участь у конкурсі #ecooko в Instagram, присвяченому екологічним проблемам в Україні.

 

Конкурс, що організовує наш фестиваль, має на меті привернути увагу активних громадян та громадянок України не лише до загальної проблеми зміни клімату, а й до конкретніших негативних впливів людської діяльності на довкілля. Публікуйте на Instagram-платформу для участі в конкурсі роботи (фотографія та супровідний текст), що розповідають про шкідливий вплив людської діяльності на довкілля в Україні (причини та наслідки забруднення) та/або показують шляхи вирішення екологічних проблем.

 

Уперше конкурс проходив у березні під час весняного фестивалю Docudays UA в Києві.

 

Організувати #ecooko команду надихнув фотопроект #EveryDayClimateChange – це Instagram-стрічка, у якій понад сорок фотографів та фотографок, які мешкають на п’яти континентах, щодня розповідають про наслідки глобального потепління в усьому світі. Цей проект поєднує фотографію, екоактивізм та соціальні мережі, щоб фіксувати наслідки змін клімату для нашої планети, поширювати інформацію про ці процеси та заохочувати людей до спільної боротьби з ними. Фотографії з проекту демонструють, що зміни клімату – це повсякденна реальність для всіх нас, яка вимагає рішучої та спільної протидії.

 

Хто може взяти участь у конкурсу #ecooko

 

Усі охочі користувачки й користувачі платформи Instagram по всій Україні.

 

Як узяти участь у конкурсі

 

Публікуйте на Instagram-платформу фотографію, яка відповідає темі конкурсу, із хештегами #eсooko та #DocudaysUA і детальним підписом, що пояснює, як саме ця фотографія розкриває ту чи іншу екологічну проблему в Україні.

 

Зверніть увагу! Вжити правильні хештеги – критично важливо для участі в конкурсі. Якщо хештег буде відсутній або в ньому буде помилка, вашу роботу не побачать відбірники. Також важливо, щоб фотографію супроводжував вичерпний підпис, оскільки роботу насамперед оцінюватимуть за її змістом. Тобто зважатимуть на художню якість фотографії разом із текстом. Одна людина може брати участь у конкурсі з необмеженою кількістю робіт.

 

Конкурс триває до завершення Мандрівного Docudays UA, тобто до 31-го грудня.

 

Фотографії, які будуть опубліковані після зазначеного часу, не братимуться до уваги.

 

Результати конкурсу

 

На початку січня команда Docudays UA обере переможців чи переможниць конкурсу, які отримають нагороди від фестивалю – сувенірні призи та абонементи на Docudays UA-2018!

 

Чільне фото: Фотографія учасників конкурсу #Ecooko Олега та Дарії Промахових, спільнота «Маленька Україна» на Docudays UA-2017 (Це берег річки Днiстер. Село Бакота опинилося під водою у результаті створення тут Дністерського водосховища)

 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки