Літо з фільмами Docudays UA у бучацькому «Арт-дворі»

10 травня в «Арт-дворі», що розмістився в центрі історичного Бучача, відбулася презентація програми літнього сезону 2015 року.

13 травня 2015

Минулого року під час проведення Мандрівного фестивалю Docudays UA, ми подолали сотні кілометрів між далекими селами та незнайомими людьми Тернопільщини. Результатом стала щира дружба з місцевим населенням та нестримне бажання повернутися. І завдяки Громадській ініціативі «Арт-двір», ми отримали можливість зробити це, не чекаючи нового мандрівного сезону. 

 

«Арт-двір» цьогоріч відкриває у м. Бучач уже четвертий свій сезон. Він діє у формі мистецьких та культурницьких атракцій, поєднаних живим спілкуванням із глядачами. Дійства «Арт-двору» відбуваються в імпровізованому сценічному просторі, який волонтери облаштували в самому центрі міста в історичному дворику, що дивом зберігся.

Кажуть, в одному з будинків цього двору народився великий Шмуель Аґнон. Єдиний, до слова, з нобелівських лауреатів з літератури, народжений на території України.

 

Ініціатором створення та лідером «Арт-двору» є музикант Віктор Гребеньовський. Власне на його запрошення до участі у програмі літа-2015 і відгукнувся ЕГО «Зелений Світ», який є офіційним представником Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Тернопільській області.

 

Кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA працюватиме кожної третьої неділі місяця у травні, червні, липні, серпні та вересні.

Отже, гостюватимемо у Бучачі, доки осінній дощ не прожене. І маємо надію, що фільми Docudays UA знайдуть у «Арт-дворі» цікаву аудиторію.

 

 

 

Текст:

Олександр Степаненко

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки