Львівські вчителі будуть працювати з документальними фільмами Docudays UA в школах

4 листопада у Львові на базі Навчально-методичного центру освіти  відбувся методичний семінар «Документальні фільми Docudays UA як інструмент медіа-просвіти у школі».

19 листопада 2014

4 листопада у Львові на базі Навчально-методичного центру освіти  відбувся методичний семінар «Документальні фільми Docudays UA як інструмент медіапросвіти у школі». У семінарі взяли участь 11 вчителів із загальноосвітніх шкіл, які будуть проводити апробацію сценаріїв показів документальних фільмів Docudays UA для кіноклубів медіапросвіти з прав людини. Під час семінару вчителі ознайомились із мережею кіноклубів, вимогами для відкриття кіноклубів у навчальних закладах, методичним забезпеченням їхньої діяльності, а також із деякими методами роботи з документальними фільмами. 


Кожен учитель отримав фільм із кіноклубної колекції та розроблений до нього сценарій. Конспекти сценаріїв кіноклубних заходів розробляли експерти, які мають величезний досвід роботи з документальними фільмами з просвітницькою метою, – Олена Куценко, Валентина Потапова, Сергій Буров. Невдовзі вчителі проведуть апробації сценаріїв та поділяться власним досвідом і пропозиціями до цих конспектів. Такий зворотний зв'язок дозволить покращити розроблені сценарії, що будуть використовуватися у кіноклубах медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Організатори сподіваються, що в майбутньому на базі цих шкіл відкриються нові кіноклуби Docudays UA, які будуть сприяти розвитку критичного мислення та правової свідомості учнів, а також їхньому естетичному вихованню.


Семінар провели Ніна Хома – регіональний координатор Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA у Львові та Ольга Скрипник – координатор проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA».

 

 

 


Фото:

Дмитра Шацького 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки