Презентація нового ресурсу медіапросвіти DOCU/SPACE у рамках кіноклубів Docudays UA!

У березні команда Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA запустила перший онлайн-кінотеатр документальних фільмів про права людини в Україні - DOCU/SPACE.  

29 квітня 2015

У березні команда Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA запустила перший онлайн-кінотеатр документальних фільмів про права людини в Україні – DOCU/SPACE.

 

Усі фільми зняті в Україні й про українців силами різних громадських організацій. Герої – звичайні громадяни, що прагнуть змінити життя у своїй країні на краще. Вони уперто йдуть до мети, долаючи зовнішні обставини.

 

Фільми з колекції онлайн-кінотеатру може переглянути кожен охочий на сайті проекту, а також у рамках показів кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Вже успішно пройшли перші покази у Львові, Хмельницькому та Дніпропетровську. Глядачі щиро перейнялися побаченими історіями, їх захопила сила духу героїв кожного фільму та бажання змінювати себе й оточуючих людей на краще.

 

Наразі у програмі онлайн-кінотеатру документальні цикли «Нові герої» і «Ромська мрія», а також короткі фільми: «Ассоль», «Південний кордон», «Хоттабич та його команда», «Ротація» та «Чуєш, брате?». Але програма буде постійно наповнюватися новими фільмами.

 

«Ми прагнемо надихнути глядачів на активні дії, пропонуючи історії звичайних громадян. Вони можуть бути вашими колегами по роботі, сусідами по дачі, їздити однією з вами маршруткою, вони не роблять нічого надзвичайного. Хтось створив і очолив ОСББ і тепер мешканці багатоповерхівки платять чесну ціну за комунальні послуги; хтось виріс у нетрях ромського табору, але здобув вищу освіту, став юристом і відкрив Центр правової консультації для ромів; а хтось у час ворожої агресії організував збір грошей і речей для допомоги воїнам-добровольцям. Героїв фільмів об’єднує прагнення справедливості, потреба в добрих справах та усвідомлення того, що держава починається з нас самих», – кажуть автори проекту.

 

Тож заходьте на сайт http://docuspace.org, стежте за оновленнями або шукайте кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA у своєму місті. 

 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки