У Луцьку дітей навчатимуть за допомогою документального кіно

Документальні фільми у поєднанні з технологіями розвитку критичного мислення є ефективним інструментом просвіти в сфері прав людини та формування поваги до людської гідності.

4 грудня 2014

14 листопада у Луцьку ВОГО «Волинський прес-клуб» у рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA організувала семінар, на якому педагоги, представники громадських організацій, державних структур та наукові співробітники бібліотек опановували методи роботи з документальними фільмами.

 

Семінар проходив в атмосфері «практичної майстерні» – майже всі методичні прийоми просвітяни апробували на власному досвіді. Координатор мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA Ольга Скрипник пропонувала педагогам вправи, що допоможуть зацікавити аудиторію перед переглядом фільму, акцентувати увагу на головних проблемах, порушених у стрічці, організувати дискусію, яка буде спрямована не тільки на обговорення проблеми, а й на її розв’язання. Учасники ділилися власним досвідом і практичними порадами, наводили показові приклади роботи з документальними фільмами.

 

Чимало учасників семінару цікавилися також, які умови існують для відкриття кіноклубу Docudays UA у школі чи бібліотеці, як можна долучитися до мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини. Перший такий кіноклуб уже відкрився на базі Луцького педагогічного коледжу, і є сподівання, що незабаром на Волині, завдяки учасникам семінару, подібні кіноклуби запрацюють у навчальних закладах і бібліотеках.

 

Семінар відбувся в рамках Мандрівного фестивалю на Волині та завдяки проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA», який підтримав Європейський Союз, Посольство Королівства Нідерланди та  Національний фонд на підтримку демократії (США).

 

 

 

Фото:

Богдани Стельмах 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки