У Полтаві розпочав роботу перший кіноклуб медіа-просвіти з прав людини Docudays UA

Першим фільмом кіноклубу стала стрічка «Коли-небудь ми станемо щасливими».

10 лютого 2015

15 листопада на базі клубу документального кіно «Вертикаль» відбулася презентація кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA – «DOCU/КЛУБ. Полтава». Першим фільмом кіноклубу стала стрічка «Коли-небудь ми станемо щасливими» (режисер Павел Височанські, Польща). Історія про польського хлопця, який знімав власний фільм про мрії та щастя, нікого не залишила байдужим.

 

Традиційними для кіноклубів мережі Docudays UA є дискусії щодо соціальних проблем і тем прав людини, які порушені у фільмах. Цього разу учасники міркували над тим, як пошук щастя головним героєм пов’язаний із правами людини. Адже права людини існують не лише як міжнародні стандарти та юридичні норми. Права людини – це, перш за все, базові цінності, які необхідні кожному для того, щоб стати щасливим. Через історію головного героя і його прагнення до справедливості та рівності можливостей, автор розкриває філософію прав людини, а саме людську гідність як головну цінність.

 

Тетяна Білоброва, координатор Мандрівного фестивалю Docudays UA в Полтаві та області, розповіла про особливості кіноклубу: «Кіноклуб працюватиме не тільки як постійний майданчик для показів на базі Полтавській філії Суспільної служби України, але проводитимуться й «мандрівні» засідання кіноклубу в різних навчальних закладах. Ми хочемо залучити якнайбільше людей до переглядів та до роздумів і дискусій про права людини». Крім того, такий підхід, на думку керівників, дозволить зацікавити вчителів і представників громадських організацій у відкритті нових кіноклубів медіапросвіти з прав людини  Docudays UA у Полтаві та Полтавській області.

 

Діяльність кіноклубів відбувається в рамках проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA» за підтримки Європейського Союзу, а також Посольства Королівства Нідерланди та  Національного фонду на підтримку демократії (США).

 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки