Актуальні можливості

Осінь – чудовий час для нових ініціатив, можливостей і самоосвіти. Пропонуємо до вашої уваги добірку актуальних можливостей для громадського сектору, навчання для молоді та грантову програму для жіночих організацій.


14 вересня 2018

Освітня програма «Skills Labs: власна справа»

 

Для молоді з виробничими та технічними спеціальностями доступна 2-місячна програма розвитку бізнес-навичок, які, утім, можна застосовувати для будь-якої справи. У рамках курсів навчать створювати власні ідеї для стартапу, розбиратися у фінансових і юридичних питаннях, розробляти стратегії, створювати та проводити презентації.

Програма відбуватиметься з 25 вересня до 20 листопада 2018 року. На учасників чекає 6 зустрічей, по 6 годин кожна.

Найближчі сесії заплановані у Львові, реєстрація тут. 

А також у Кременчуку: ось тут.

 

Програма навчання «Територія розвитку» від Центру гуманістичних технологій «АХАЛАР» спільно з Данським Гельсінським комітетом з прав людини

 

До 23 вересня триває реєстрація на річну програму навчання «Територія розвитку». Запрошуються ідеї та проекти за такими напрямками: права людини, громадський контроль, розвиток міського простору, діяльність з екології, лідерство, неформальна освіта, подолання конфліктів у суспільстві, підвищення толерантності та демократичного діалогу між різними секторами та соціальними групами, ВПО, підтримка людей з особливими потребами тощо. Учасни(ці)ки набудуть навичок у формуванні й згуртуванні команди, пошуку фінансування й партнерів і стратегічного планування організації. Пріоритет – для проектів зі сходу та півдня України.

 

Школа з прав людини для активістів українських правозахисних неурядових організацій

 

Харківська правозахисна група (ХПГ) чекає заявок до 26 вересня на участь у Двадцять другій школі з прав людини для активіст(ок)ів українських правозахисних неурядових організацій. Програма пройде в Харкові 16–20 жовтня за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини. Під час навчання передбачено також обговорення результатів і консультації щодо проектів. Подати заявку можна тут.

 

Тренінги зміцнення співробітництва НУО та засобів масової інформації:

 

Громадські та благодійні організації, що працюють із соціально незахищеними верствами населення, запрошують до участі в проекті «Відкритий світ». Організатори – «МБФ «Час служити» за підтримки Svenska institutet (Швеція). Метою проекту є зміцнення співробітництва НУО та засобів масової інформації, а також допомога НУО в розробці ефективних інструментів комунікації та інформування. Проект передбачено для східних, південних і північних регіонів України.

У Миколаєві 15 вересня (реєструватися), у Бердянську 22 вересня (зареєструватися), у Лебедині (Сумська область) 30 вересня (зареєструватися).

 

Конкурс міні-грантів для жіночих громадських організацій та ініціатив

 

Метою програми є збільшення солідарності та врахування потреб різних цільових груп жінок у своїй діяльності та привернення уваги громадськості до множинної дискримінації жінок. Зважайте, проект повинен почати реалізовуватись 1 листопада 2018, закінчитись – до 1 травня 2019 року. Усього запланована підтримка 8 проектів від організацій громадянського суспільства та ініціативних груп, які діють в Україні. Дедлайн – 15 жовтня 2018 року.

 

Чільне фото – семінар з підготовки Мандрівного фестивалю, Анна Тошина та Настя Рошук 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки