Відкриття кіноклубу Docudays UA "Сварог" у Компаніївці

28 травня у Компаніївській центральній районній бібліотеці відбулося відкриття кіноклубу медіапросвіти з прав людини DOCUDAYS UA «Сварог».

29 травня 2015

28 травня у Компаніївській центральній районній бібліотеці відбулося відкриття кіноклубу медіапросвіти з прав людини DOCUDAYS UA «Сварог», метою якого є сприяння підвищення правової культури населення Компаніївського району Кіровоградської області.

 

Відкрили кіноклуб регіональні координатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Кіровоградській області Дуднік Інга (ГО «Територія успіху»), Мірхайдарова Олена (ГО «Взаємодія») та модератор кіноклубу Кірієнко Євгеній. Вони розповіли про розвиток Мандрівного фестивалю в Україні та правозахисного руху на Кіровоградщині.

 

Начальник відділу культури Компаніївської РДА Мунтян Н.Б. та директор Компаніївської ЦБР Полудень Т.В. відзначили важливість роботи кіноклубу при районній бібліотеці, адже це ще один важливий крок до створення на базі закладу культури центру місцевої активності громади.

 

Також присутні мали змогу ознайомитися з книжковими виставками «Правові знання кожному», «Молоді – правові знання» та виставкою-презентацією «Документальне кіно», які підготували бібліотекарі ЦРБ Гребенюк Олена та Михайленко Людмила.

 

Після офіційної частини відбувся показ документального фільму «Коли-небудь ми станемо щасливими» (реж. Павел Височанські), який зібрав близько 30 учнів та студентів Компаніївки.

Глядачі не залишилися байдужими до долі головного героя фільму Даніеля, тому після перегляду відбулося жваве обговорення, під час якого кожен міг висловити свою думку. Поговорили і про права дитини, зокрема, про право на навчання, розвиток творчих здібностей та право на сім’ю і батьківське піклування.

 

Кінопокази на базі Компаніївської центральної районної бібліотеки відбуватимуться двічі на місяць: у 1-й та 3-й четвер о 15.00.

Вхід вільний. Тож запрошуємо усіх бажаючих на перегляд елітарного документального кіно.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки